Energie

Gigantul american Carlyle forează tot mai adânc după ţiţei în România

Gigantul american Carlyle forează tot mai adânc după...

Autor: Roxana Petrescu

01.10.2018, 00:07 5182

♦ Dar pariul cel mai mare pentru cel mai mare fond de private equity din lume sunt gazele din Marea Neagră.

Mazarine Energy, în spatele căreia se află gigantul american Carlyle, cel mai mare fond de private equity din lume, a preluat încă 9 perimetre de ţiţei în România de la Petrom după ce la sfârşitul anului trecut a obţinut încă 19 acor­duri de concesiune.

Ultima tranzacţie a fost anunţată vineri pe Bursa de la Bucureşti, unde sunt cotate acţiunile Petrom.

Carlyle este şi în spatele Black Sea Oil&Gas, compania care a găsit gaze în Marea Neagră şi care acum, alături de Exxon/Petrom aşteaptă să vadă cum trece prin Parlament legea offshore, o lege extrem de controversată, care va decide viitorul gazelor din Marea Neagră, o afacere de peste 20 de miliarde de dolari.

„Preluarea de către Mazarine Energy creează premisele pentru extinderea duratei de viaţă a acestor zăcăminte şi menţinerea activităţilor de producţie în cadrul zăcămintelor. Acordul include transferul sondelor şi infrastructurii aferente, precum şi a aproximativ 100 de salariaţi către Mazarine Energy. Aceste zăcăminte reprezintă sub 1% din producţia curentă a OMV Petrom“, au precizat pentru ZF reprezentanţii Petrom.

În februarie, Mazarine Energy România a primit o injecţie de capital de 20 de milioane de dolari de la Mazarine Olanda.

OMV, grupul austriac care controlează Petrom, şi-a stabilit ca strategie să renunţe la perimetrele petroliere care nu au un anumit randament şi să se concentreze pe perimetrele care sunt mai bogate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO