Energie

Cum creşte economia României din tranziţia energetică? Aflaţi astăzi la ZF Power Summit 2021, începând cu ora 09.00

Cum creşte economia României din tranziţia...

Autor: Roxana Petrescu

23.02.2021, 00:07 263

♦ În timp ce minerii de la Complexul Energetic Hunedoara se blochează în subteran, Hidroelectrica face primii paşi pe calea hidrogenului, iar investitorii din gaze deja au planuri pentru reconversia activelor de extracţie în viitoare proiecte verzi

♦ Cum va câştiga România această cursă a transformării energetice? Aflaţi la ZF Power Summit 2021.

 

Circa 20.000 de oameni depind acum direct sau indirect de mineritul din Valea Jiului, o industrie care, în ciuda tergiversărilor şi a ajutoarelor pe termen scurt, nu mai intră în nicio schemă energetică viitoare privind investiţiile în acest sector.

Responsabil pentru 30% din emisiile de gaze cu efect de seră din România, sectorul mineritului, care şi azi asigură 20% din producţia de energie locală, va trece prin cea mai grea transformare industrială pe fondul tranziţiei energetice.

Pe de altă parte, companii locale fac primii paşi spre noile tehnologii.

Hidroelectrica, producătorul de energie campion al statului român, deja a cumpărat un proiect eolian.

Mai mult, Hidroelectrica este prima firmă energetică de talie mare a statului român care a făcut primii paşi într-un proiect pe hidrogen, alături de austriecii de la Verbund, la rândul lor mari producători de energie hidro.

Black Sea Oil & Gas, prima compania care se apropie de producţia de gaz nou din Marea Neagră, studiază la rândul ei variante de investiţii pentru a-şi pune activele abia construite la lucru în proiecte de energie verde.

Cum se vor întâmpla aceste lucruri care reprezintă primii paşi concreţi spre transformarea energetică a României? Aflaţi la ZF Power Summit 2021.

Evenimentul va avea loc azi şi mâine, într-un format hibrid, care va include intervenţii în exclusivitate, interviuri one on one, dar şi dezbateri online, rezultând un concept interactiv care respectă toate regulile de siguranţă impuse.

Întregul eveniment va putea fi vizionat online pe platformele www.zf.ro, www.mediafax.ro, www.businessmagazin.ro, dar şi pe pagina de Facebook a Ziarului Financiar.

Frans Timmermans, vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene, cel care conduce de la cel mai înalt nivel realizarea şi implementarea Green Deal şi a directivelor care vor asigura neutralitatea climatică la nivelul anului 2050 în Uniunea Europeană, participă ediţia de anul acesta a ZF Power Summit. Alături de Virgil Popescu, ministrul Energiei şi de cei mai mari executiv din domeniu, ZF încearcă să vadă cum poate deveni tranziţia energetică motorul de creştere economică a României postpandemie.

Timp de un deceniu, ZF Power Summit a adunat sute de lideri şi mii de participanţi în jurul dezbaterilor sale, a intuit tendinţe, a generat controverse şi a dovedit necesitatea discuţiilor deschise în jurul unui subiect care ne priveşte pe toţi, energia, în toate formele ei.

Cu direcţiile potrivite şi investiţiile corecte, tranziţia energetică are în ea energia de a deveni un motor de dezvoltare, după cel din auto. Va şti România să-şi joace cărţile?

Aflaţi la ZF Power Summit 2021. De zece ani, totul despre energie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO