Energie

Cum se descurscă Republica Moldova să economisească: În luna octombrie a redus consumul cu 57% la gaz şi cu 14,25% la electricitate

Cum se descurscă Republica Moldova să economisească:...

Autor: Mediafax

07.11.2022, 19:17 173

Republica Moldova a redus consumul cu 57% la gaz şi cu 14,25% la electricitate în luna octombrie, comparativ cu luna similară a anului trecut, a anunţat luni vicepremierul Andrei Spînu.

„Le sunt recunoscător tuturor cetăţenilor noştri pentru că participă la acest efort naţional de economisire. Unii zic că este nesemnificativă o mică economisire pe care o poate face un om. Dar adunat, efortul fiecăruia înseamnă o ţară întreagă care economiseşte. O ţară unită care merge înainte prin toate greutăţile”, a scris luni pe Facebook Andrei Spînu.

Acesta a anunţat că, în octombrie, consumul de gaz a scăzut cu 57%, iar cel de energie cu 14,25%, faţă de luna octombrie din 2021.

Vicepremierul a făcut în mai multe rânduri apel la populaţie să facă economie.

El a anunţat că marţi Republica Moldova va avea un deficit de energie electrică de aproximativ 8,2%.

„Continuăm să importăm peste 80% de electricitate din România. Termoelectrica S.A. a început conectarea agentului termic în Chişinău. Vom avea căldură şi mai multă energie electrică produsă în ţară”, a mai spus Andrei Spînu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO