Energie

Cum supravieţuiesc „piticii“ din industria de hidrocarburi în umbra celor doi giganţi OMV şi Romgaz

Cum supravieţuiesc „piticii“ din industria de...

Autor: Carol Dan

18.09.2015, 00:08 1182

La umbra celor doi giganţi din industria de petrol şi gaze din România o serie de mici companii care au de la 1 – 2 angajaţi până la câteva sute „scormonesc“ şi ele prin puţuri secătuite în căudarea profitului, aşa cum, în trecut, aventurierii scormoneau prin râurile din preajma minelor de aur.

Companiile mici care trăiesc în umbra marilor produ­cători de hidrocarburi, Romgaz Mediaş şi OMV Petrom cer statului să scadă nivelul redevenţelor percepute pentru producţie de ţiţei şi gaze naturale şi se plâng că „povara fiscală“ aplicată de stat industriei petroliere nu încurajează investiţiile în descoperirea de noi zăcăminte.

„Ne mândrim cu cei 150 de ani de industrie extractivă de hidrocarburi, dar mândria asta nu ne ajută la nimic pe viitor. Se simte nevoia unei noi legi a petrolului“, spune Artur Stratan, preşedintele Asociaţiei Române a Companiilor de Explorare şi Producţie Petrolieră (ROPEPCA) care reuneşte micile companii din industria de profil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24