Energie

Cumpărătorul Sidex Galaţi finalizează achiziţia celei mai mari topitorii de aluminiu din Europa

Cumpărătorul Sidex Galaţi finalizează achiziţia...

Autor: Răzvan Botea

18.12.2018, 00:00 941

Compania care a cumărat Arcelor Mittal Galaţi (Sidex), Liberty, din cadrul alianţei GFG deţinută de omul de afaceri indian Sanjeev Gupta, a finalizat achiziţia de 500 de milioane de dolari a Aluminium Dunkerque, cea mai mare topitorie de aluminiu a Europei.

Tranzacţia a fost finanţată cu un împrumut de 350 milioane dolari la care au participat Bank of America Merril Lynch, BNP Paribas, ICBC, ICBC Standard Bank, Morgan Stanley, Natixis, Barclays, Bank of Montreal şi Royal Bank of Canada. “Decizia de astăzi urmează achiziţiei de către GFG, la începutul acestui an, a singurului producător de roţi auto din Franţa, Ar Industries, denumit acum Liberty Wheels France - care era deja un client cheie al topitoriei Dunkerque“, se arată în comunicatul companiei. GFG intenţionează ca prin Liberty Aluminium Dunkerque să producă componente pentru industria auto şi alte industrii în continuă creştere din Franţa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO