• Leu / EUR4.7785
  • Leu / GBP5.6554
  • Leu / USD4.3069
Energie

Cursa pentru Enel se încinge. „La încălzire“ au intrat şi companii româneşti

Cursa pentru Enel se încinge. „La încălzire“ au intrat şi companii româneşti

Răzvan Nicolescu, ministrul energiei: I-am informat oficial că există interes din partea unor companii româneşti în ceea ce priveşte preluarea unor părţi din operaţiunile lor în România, existând sprijinul total al statului român pentru companiile cu acţionariat românesc

Autor: Roxana Petrescu

29.08.2014, 00:06 714
Procesul de vânzare a companiilor de distribuţie şi furnizare a energiei deţinute de italienii de la Enel în România se intensifică, ministrul energiei Răzvan Nicolescu anunţând azi oficial că şi firme româneşti sunt interesate de această tranzacţie, care ar putea deveni evenimentul anului pe piaţa de funziuni şi achiziţii din România.
 
Dincolo de companiile româneşti, pe care Nicolescu nu le-a nominalizat, mai sunt interesaţi investori din China, dar şi din Germania, potrivit informaţiilor disponibile. Italienii deja au anunţat că vor să-şi încheie conturile cu piaţa locală până la finalul acestui an.
 
„Le-am comunicat celor de la Enel solicitarea statului român cu privire la clarificarea situaţiei dividendelor în societăţile de distribuţie deţinute de Enel în România, dar şi faptul că din punctul de vedere al statului român, reţelele de distribuţie reprezintă active cu caracter strategic. În plus, i-am informat oficial că există interes din partea unor companii româneşti în ceea ce priveşte preluarea unor părţi din operaţiunile lor în România, existând sprijinul total al statului român pentru companiile cu acţionariat românesc. De altfel, acesta a fost motivul pentru care recent am modificat Legea privatizării care anterior nu permitea companiilor de stat în care statul este acţionar să cumpere alte societăţi“ a declarat Răzvan Nicolescu, ministrul delegat pentru energie.
 
Declaraţia a avut loc în urma unei întâlniri ţinute la Bucureşti cu o delegaţia e Enel condusă de Luca D’Agnese, membru al boardului Enel, responsabil pentru activitatea internaţională. Până în aprilie, anul acesta, Luca D’Agnese a fost CEO-ul Enel România, locul său fiind ocupat acum de un alt italian, Toni Volpe.
 
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Principalele valute BNR - joi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7785
Diferență: 0,044
Ieri: 4.7764
Azi: 4.3069
Diferență: 0,0046
Ieri: 4.3067
Azi: 5.6554
Diferență: 0,0088
Ieri: 5.6549
Azi: 4.3582
Diferență: 0,0459
Ieri: 4.3562