Energie

Dan Ciobanu, partener Suciu Popa: Problema României nu este suprareglementarea domeniului energetic, ci necorelarea între autorităţi

ZF Energie

Dan Ciobanu, partener Suciu Popa: Problema României nu...

Autor: Răzvan Botea

12.12.2019, 12:11 282

Dan Ciobanu, partener al casei de avocatură Suciu Popa, a spus în cadrul evenimentului ZF Energie 2019 că problema sectorului energetic românesc nu este neapărat suprareglementarea, ci necorelarea între autorităţi.

„Observăm şi noi suprareglementare. Problema nu derivă neapărat din această suprareglementare, ci din necorelarea autorităţilor. La noi iei autorizaţie de construcţie şi apoi vezi dacă te poţi racorda la reţeaua de gaze, apă, etc.. În Germania împreună cu avizul de construcţie vine şi avizul de racordare la utilităţi.  Problema în România este necorelarea autorităţilor”, a spus el.

Avocatul a mai spus că soluţia este ca autorităţile să iasă din paradigma extremelor în ceea ce priveşte reglementarea sectorului energetic românesc.

„Soluţia pe care eu o văd este să încercăm să ieşim din această pradigma. Văd că legiutorul merge dintr-o extremă în altă. Am trecut din paradigmă băieţilor deştepţi din energie în cea în care orice contract pe energie electrică are loc în piaţă centralizată.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO