Energie

Dan Nica, europarlamentar: Toate proiectele de panouri solare de sub 50 kW nu vor mai necesita aprobare, ci doar notificare la autorităţi

Dan Nica, europarlamentar: Toate proiectele de panouri...

Autor: Răzvan Botea

08.11.2022, 12:53 4311

Dan Nica, europarlamentar, a spus, în cadrul unei întâlniri cu presa la Bruxelles, că o propunere de directivă europeană care intră la vot în decembrie prevede că toate proiectele de panouri solare de sub 50 kW să nu mai aibă nevoie de aprobare, iar aprobările pentru toate proiectele să nu depăşească 9 luni.

„Am introdus câteva măsuri în dosarul de regenerabile. Toate proiectele de panouri fotovoltaice de sub 50 kW nu mai necesită aprobare, ci doar notificare la autorităţi. Termenul limita pentru toate aprobările administrative este de maxim 9 luni pentru proiectele solare. Un alt element este aprobarea tacită, astfel încât să nu existe niciun fel de barieră administrativă”, a spus Dan Nica.

După votul din Parlamentul European, directiva ar urma să fie emisă în ianuarie-februarie şi apoi trebuie armonizată cu legislaţia românească.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO