Energie

Dan Şucu, preşedinte, Confederaţia Patronală Concordia, şi Pierre Gataz, preşedinte, Business Europe: Ne aşteaptă o muncă supraomenească pentru a reduce emisiile de carbon cu 30%

Dan Şucu, preşedinte, Confederaţia Patronală...

Autor: Roxana Rosu

23.02.2022, 00:07 197

Ţările UE va trebui să îşi reducă emisiile de carbon cu peste 30% în următorii opt ani, în baza unui pachet legislativ discutat în prezent, obiec­tivul final fiind scăderea emi­si­ilor de gaze cu efect de seră cu 55% în 2030 faţă de 1990. 

„Dacă vom compara acest ţel cu scă­derea de 12% a emisiilor din cau­za încetinirii economiei în timpul pan­demiei de COVID, vom vedea că ne aşteaptă o muncă supraome­neas­că: să creăm în acelaşi timp creştere eco­no­mi­că de calitate şi un viitor neu­tru din punct de vedere climatic“, au comen­tat Dan Şucu, preşedinte, Con­fede­raţia Patronală Concordia, şi Pierre Gataz, preşedinte, Business Europe.

În termeni practici, tranziţia spre ener­gie verde are un impact masiv asu­pra activităţii companiilor ae­ri­ene, a producţiei auto, a cons­truc­ţiilor, dar şi asupra  industriilor oţe­lului, alumi­niului, cimentului sau chimiei.

„Trebuie să accelerăm calen­da­re­le de autorizare şi instalare pentru pro­ducţia şi distribuţia de energie cu­rată. Va trebui să ne folosim toate re­sursele - turbine eoliene, energie so­lară, reţele mai bune, energie nu­cle­a­ră, hidrogen, combustibili rege­ne­rabili, gaze, economii de energie, inovaţii de produse - pentru tranziţia energetică la emisii nete zero“.

În plus, România va avea nevoie de energie nucleară şi gaze naturale pentru securitatea sa energetică şi pentru a face tranziţia sustena­bi­lă/via­bilă/posibilă economic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO