Energie

Daniel Ortiz, general manager, ENEL X România: Avem preţurile la energie, contextul Covid şi, din această dimineaţă, avem până şi un război, deci este o furtună perfectă. Pentru noi fi o oportunitate

Daniel Ortiz, general manager, ENEL X România: Avem...

Autor: Eduard Ivanovici

24.02.2022, 14:38 131

Daniel Ortiz, general manager, ENEL X România, divizia de soluţii inteligente a grupului de utilităţi Enel, spune că actualul context, marcat de creşterea accelerată a preţurulor la energie, pandemia de coronavirus şi conflictul armat dintre Rusia şi Ucraina, poate constitui o oportunitate.

„În această situaţie a preţurilor la energie avem, de asemenea, contextul Covid-19 şi, din această dimineaţă, avem până şi un război, deci este o furtună perfectă. Nu este cea mai bună situaţie pentru industrie, dar să fiu sincer, pentru noi, este o oportunitate interesantă pentru că volatilitatea preţurilor va rămâne şi vom avea preţuri mari. Încercăm să le oferim clienţilor soluţii eficiente, soluţii de distribuire a energiei. Aşa că, pentru noi, este un moment bun”, susţine Daniel Ortiz, invitat la ZF Power Summit 2022.

ZF Power Summit, cel mai important eveni­ment al platformei de informaţii ZF, ajunge anul acesta la cea de-a 11-a ediţie, comple­xitatea con­textului în care se desfă­şoară dezbaterile deter­minând, pentru prima dată, extinderea duratei evenimentului la trei zile de dialog, în perioada 22-24 februarie.

 

Ce a mai afirmat Daniel Ortiz:

 
  • Totodată, vrem să fim un jucător în ceea ce priveşte capacitatea pentru că, după cum am văzut, România are nevoie de capacitate. Cred că, în ceea ce priveşte răspunsul în faţa cererii şi furnizarea serviciilor de energie pe bază de baterii, am putea fi un actor bun. Sunt multe oportunităţi, trebuie luate multe decizii.
 
  • În acest moment, mobilitatea este la un nivel redus în România, în vreme ce România se află în coada implementării mobilităţii în Europa. Este una dintre ultimele cinci ţări în ceea ce priveşte implementarea (...) Sunt destul de sigur că mobilitatea se va încadra în parametri normali în România într-un anumit interval de timp, întrebarea este când.
 
  • Vedem multe produse noi şi diferite în sectorul energetic, în zece ani vom discuta despre comunităţi de energie, clienţi, preţuri fixe. De exemplu, poţi plăti pe lună o cantitate fixă a energiei pe care vrei să o consumi într-un interval de preţ.  
 
  • De asemenea, aşteptăm PPA-urile (acorduri de achiziţie a energiei electrice – n.r.), prin care putem stabili preţurile direct cu consumatorul final. Când există un cadru de reglementare clar, putem efectua mai multe modele de business şi să le oferim astfel mai multe soluţii clienţilor.
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO