Energie

Delgaz Grid, companie a grupului E.ON în România, a investit peste 90 mil.euro în 2019 pentru modernizarea reţelelor de distribuţie a gazelor naturale şi a electricităţii

Delgaz Grid, companie a grupului E.ON în România, a...

Autor: Roxana Rosu

13.12.2019, 15:43 527

Delgaz Grid, compania de distribuţie de gaze naturale şi electricitate a grupului german E.ON în România, a derulat în acest an investiţii de 428 milioane de lei (peste 90 milioane de euro), cea mai mare parte din fonduri fiind destinată modernizării reţelelor de distribuţie a gazelor naturale şi a electricităţii.

Astfel, reţeaua de gaze naturale a fost modernizată pe o lungime de 320 kilometri, iar cea de electricitate pe o lungime de 300 kilometri. Delgaz Grid, operează o reţea de gaze naturale de peste 22.000 km în 20 de judeţe din jumătatea de nord a României şi o reţea de electricitate de peste 81.000 km, în şase judeţe din Moldova.

Pe zona de gaze naturale, compania a investit peste 202 milioane lei (43 mil. euro), inclusiv pentru extinderea reţelei cu peste 110 km (în special branşamente pentru conectarea de noi clienţi).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO