Energie

E-Distribuţie, operatorul de distribuţie a energiei electrice parte a grupului Enel, a montat 570 de panouri fotovoltaice la staţiile Otopeni (judeţul Ilfov), Palas Sud (judeţul Constanţa) şi Oţelu Roşu (judeţul Caraş-Severin), o investiţie de 500.000 euro

E-Distribuţie, operatorul de distribuţie a energiei...

Autor: Roxana Rosu

11.04.2022, 10:36 432

E-Distribuţie, operatorul de distribuţie a energiei electrice parte a grupului Enel, a instalat sisteme integrate de producere şi stocare a energiei regenerabile în valoare de circa 500.000 de euro în trei staţii de transformare din  Muntenia, Dobrogea şi Banat.

Compania de distribuţie a montat în total 570 de panouri fotovoltaice la staţiile Otopeni (judeţul Ilfov), Palas Sud (judeţul Constanţa) şi Oţelu Roşu (judeţul Caraş-Severin), cu o capacitate totală instalată de circa 260 KWh. Panourile fotovoltaice au fost instalate la sol şi sunt operaţionale de la începutul anului, contribuind la reducerea emisiilor de CO2.

Cele trei centrale fotovoltaice au incluse baterii Li-Ion de 100 kWh pentru stocarea energiei, ducând la o mai mare rezilienţă a reţelei.

„E-Distribuţie accelerează procesele pentru a realiza o electrificare pe deplin sustenabilă, respectând în acelaşi timp mediul şi resursele naturale”, a declarat Monica Hodor, directorul general al E-Distribuţie. „Montarea sistemelor integrate de generare a energiei fotovoltaice şi de stocare în cele trei staţii de transformare îmbunătăţeşte eficienţa serviciului de distribuţie prin reducerea consumului propriu tehnologic, echilibrând sarcinile electrice şi asigurând rezilienţa reţelei. Aceste sisteme fac posibilă producţia de energie curată, contribuind la obiectivele de mediu la nivel local şi internaţional”.

Fiecare dintre cele trei centrale fotovoltaice montate la staţiile de transformare asigură o producţie anuală de energie electrică de aproape 110 MWh.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO