Energie

E.On anunţă că va acorda o reducere la factura consumatorilor casnici care nu au semnat contracte în piaţa concurenţială

E.On anunţă că va acorda o reducere la factura...

Autor: Răzvan Botea

21.01.2021, 13:42 3568

E.On, unul dintre cei mai mari furnizori de energie din România, anunţă că oferă clienţilor companiei, consumatori casnici, o reducere la factură, dacă aceştia nu au încheiat contracte pe piaţa liberă a energiei, în contextul liberalizării.

„Reducerea va fi egală cu diferenţa dintre preţul serviciului universal şi preţul din oferta concurenţială pe care compania o va transmite în săptămânile următoare clienţilor săi. Perioada pentru care se va aplica această reducere este de la 1 ianuarie a.c. şi până la momentul la care clienţii au încheiat un nou contract concurenţial, dar nu mai târziu de data de 30 iunie a.c.”, arată reprezentanţii E.On.

Decizia companiei vine ca urmare a noilor reglementări ANRE, care încearcă să mai atenueze scandalul izbucnit în urma creşterii facturilor la energie odată cu liberalizarea completă a pieţei energiei.

Până la data de 30 iunie 2021, clienţii casnici vor primi din partea furnizorului actual cea mai bună ofertă de furnizare de energie electrică, arată reprezentanţii Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE). De asemenea, ordinul ANRE mai menţionează că furnizorii sunt obligaţi să informeze mai bine clienţii consumatori casnici despre procesul de liberalizare.

Electrica Furnizare a venit ieri cu oferta pentru consumatorii care rămân în „serviciu universal”. Clienţii companiei vor avea un discount până la 31 august.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO