Energie

E.ON anunţă că va concedia 500 de persoane pregătindu-se ca autorităţile britanice să impună un plafon pe preţurile din energie

E.ON anunţă că va concedia 500 de persoane...

Autor: Alex Ciutacu

25.07.2018, 13:52 1160

Nemţii de la E.ON anunţă că vor concedia aproximativ 500 de persoane săptămâna viitoare în Marea Britanie, potrivit Reuters, în contextul în care gigantul energetic încearcă să îşi reducă costurile înainte ca guvernul britanic să impună un plafon pe preţurile din energie.

Reducerile de personal nu vor afecta personalul din call-center-uri, aşa cum se credea iniţial, potrivit publicaţiei Times. Compania are aproximativ 9.400 de angajaţi în Marea Britanie.

E.ON, unul dintre cei mai mari şase furnizori de energie de ep piaţa britanică, nu a răspuns imediat agenţiei Reuters pentru comentarii.

Guvernul britanic le-a cerut celor de la Ofgem – organele de reglementare britanice din domeniul energiei – să impună un plafon pe preţurile din energie.

Autoritatea pentru Competivitate şi Pieţe a descoperit că furnizorii din energie au suprataxat gospodăriile britanice cu un total de peste 1,8 miliarded e dolari pe an, în medie, în perioada 2012-2015, determinând guvernul să intervină.

Ofgem trebuie să impună plafon pe tarifele standard variabile oferite de cei şase furnizori care domină piaţa pentru gospodăriile ce utilizează gaz şi electricitate, după ce studiile au arătat că preţurile sunt mult prea ridicate.

Luna trecută E.ON a anunţat că va creşte preţurile pentru consumatorii britanici crescând atât gazul cât şi electricitatea cu 4,8% începând din data de 16 august, învinuind o creştere a costurilor de furnizare cu 20% în ultimele patru luni, din cauza impactului pe care l-au avut emperaturile extrem de scăzute la începutul anului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO