Energie

E.ON şi GDF caută din nou gaze pe OPCOM şi BRM după ce guvernul i-a obligat pe producători să vină pe burse

E.ON şi GDF caută din nou gaze pe OPCOM şi BRM după...

Autor: Radu Bostan

14.07.2014, 00:06 193
E.ON Energie şi GDF SUEZ Energy, doi dintre cei mai mari furnizori de gaze naturale de pe piaţă, au revenit pe bursele de gaze în încercarea de a achiziţiona câţiva metri cubi pentru clienţii noncasnici, în contextul în care, începând de mâine, producătorii de gaze naturale sunt obligaţi să scoată o parte din producţia proprie la licitaţie în mod transparent.
 
E.ON doreşte să cumpere 106.000 MWh (circa 10.000 metri cubi) de gaze naturale prin două licitaţii organizate pe bursa de energie OPCOM pe 15 şi 16 iulie, în timp ce GDF SUEZ vrea să obţină 20.000 MWh (aproape 2.000 metri cubi) printr-o licitaţie intermediată de Bursa Română de Mărfuri (BRM).
 
E.ON a propus un preţ de pornire de 82 şi, respectiv, 85 lei pe MWh pentru cele două pachete de gaze care ar urma să fie livrate în luna august, cu o valoare totală de 8,8 milioane de lei. Preţurile sunt mai mici decât cel stabilit pentru gazul intern destinat pieţei reglementate, de 89,4 lei pe MWh.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO