Energie

Economia “petrolier” a Germaniei îşi va menţine direcţia în 2017

Economia “petrolier” a Germaniei îşi va menţine...

Autor: Catalina Apostoiu

29.12.2016, 00:00 608

Grupurile de business germane compară economia ţării cu un petrolier care va călători fără o accelerare importantă anul viitor, dar va evita în acelaşi timp obstacolele care l-ar putea încetini, potrivit Deutsche Welle.

Un sondaj publicat recent de Institutul german IW relevă faptul că majoritatea asociaţiilor de business germane se aşteaptă la o creştere uşoară pentru companiile pe care le reprezintă. Dintr-un total de 48 de grupuri chestionate de IW, aproximativ 28 au anticipat o expansiune moderată a activităţii în 2017, în timp ce numai trei grupuri au declarat că ritmul de creştere ar putea fi considerabil mai alert în sectoarele lor. Opt asociaţii se aşteaptă la o încetinire a activităţii anul viitor.

Potrivit aceluiaşi sondaj, grupurile de business consideră că principalul motor de creştere a PIB-ului german va fi în continuare consumul privat.

Directorul IW Michael Huther a asemănat cea mai mare economie europeană cu un petrolier care a urmat mai mult sau mai puţin aceeaşi viteză timp de mai mulţi ani.

“Vom avea un al treilea an în care nu vom vedea nici o accelerare semnificativă, nici o încetinire considerabilă a creşterii”, a declarat Huther.

Directorul IW a declarat de asemenea că firmele vor continua să facă angajări în 2017, care, dublate de creşterea salariilor reale vor duce la un consum privat stabil în pofida nesiguranţei în creştere generate de activităţile teroriste şi alte riscuri.

Sondajul relevă de asemenea că firme din 18 sectoare intenţionează să investească mai mult anul viitor, cheltuielile pe digitalizare câştigând în importanţă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO