Energie

EDPR, unul dintre cei mai mari investitori în energia verde, construieşte a doua baterie de stocare din România

EDPR, unul dintre cei mai mari investitori în energia...

Autor: Răzvan Botea

11.10.2019, 14:00 1147

Energias de Portugal Renovaveis (EDPR), al treilea cel mai mare investitor în energia verde din România şi primul investitor în eoliene din România, construieşte în România a doua baterie de stocare a energiei. Aceasta va avea o capacitate de 1MW, la fel ca prima, a spus Joao Manso Neto, CEO-ul la nivel global al EDPR.

„Construim chiar în acest moment a doua baterie de stocare din România. Este aproape gata. Prima a fost cu energie eoliană, a doua va fi cu energie solară. Nu este încă profitabil, dar ne ajută să înţelegem cum să valorificăm la maxim aceste investiţii”, a zis şeful EDPR, în cadrul unei întâlniri restrânse cu presa.

EDPR este al trei­lea cel mai pu­ter­nic investitor în ener­gia verde din Ro­mâ­nia după cehii de la CEZ (600 MW) şi italienii de la Enel (534 MW), toţi pro­ducătorii de energie eoliană fiind afectaţi anul trecut de condi­ţiile meteo mai puţin favorabile.

 Portughezii de la EDPR au în România un por­tofoliu de proiecte de 521 MW, din care 471 MW sunt pe zo­na de ener­gie eo­lia­nă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO