Energie

ELCEN se pregăteşte să dea în judecată Primăria Capitalei

ELCEN se pregăteşte să dea în judecată Primăria...

Autor: Alina Oprea

21.12.2015, 14:37 203

ELCEN este producătorul şi furnizorul de agent termic pentru RADET, companie responsabilă de distribuţie la nivelul Capitalei. ELCEN are de recuperat de la RADET aproape un miliard de euro, din care 650 milioane euro reprezintă debitul principal (pentru marfa livrată), iar restul sunt penalităţi.

Convocatorul unei adunări a acţionarilor ELCEN, programată la 25 ianuarie, arată că pe ordinea de zi se va afla şi "aprobarea achiziţiei serviciilor juridice de asistenţă şi reprezentare pentru formulare acţiuni în instanţa de judecată de către Societatea Electrocentrale Bucureşti SA împotriva Municipiului Bucureşti, precum şi susţinerea în toate fazele procesuale, având ca obiect soluţionarea diferendului dintre părţi rezultat din neexecutarea de către Municipiul Bucureşti a obligaţiei legale de a asigura din bugetul local, respectiv de a vira în contul escrow, în conformitate cu prevederile OUG 115/2001 şi OG 36/2006, sumele necesare acoperirii diferenţei dintre preţul de producere, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice livrate populaţiei şi preţul local al energiei termice facturate populaţiei".

De asemenea, alt subiect aflat pe ordinea de zi se referă la aprobarea achiziţiei serviciilor juridice de consultanţă în vederea "identificării unor soluţii legale, viabile, care să asigure continuitatea în condiţii optime a serviciului public de alimentare cu energie termică în Municipiul Bucureşti, alternative la Memorandumul cu tema Realizarea serviciilor publice de alimentare cu energie termică prin sistem de alimentare centralizată cu energie termică integrat (SACET) în municipiul Bucureşti municipiul Constanţa, aprobat în şedinţa Guvernului României din data de 27.03.2013, precum şi soluţii legale de eliminare/reducere a blocajului financiar înregistrat de Societatea Electrocentrale SA în relaţia cu regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice – RADET Bucureşti".

Soluţia propusă de memorandumul din 2013 era fuziunea RADET cu ELCEN.

Contractul dintre Romgaz şi Electrocentrale Bucureşti, pentru furnizarea gazelor naturale, a fost prelungit până la data de 31 decembrie 2015, în aceleaşi condiţii contractuale, a anunţat săptămâna trecută Romgaz. Însă contractul de anul viitor este condiţionat de încheierea Convenţiei de eşalonare, aspecte care urmează să fie renegociate.

Electrocentrale Bucureşti SA înregistrează o datorie restantă de peste 300 milioane de lei către Romgaz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO