Energie

Electrica mizează pe producţia de energie în 2018. Dan Cătălin Stancu, CEO Electrica, vine la conferinţa ZF „Piaţa energiei electrice, în tensiune maximă”

Electrica mizează pe producţia de energie în 2018. Dan...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

05.12.2017, 17:28 979

Compania Electrica, distribuitor şi furnizor de energie electrică, mizează pe extinderea businessului în anul 2018, pariind pe sectorul producţiei de energie.

„Avem un plan foarte ambiţios de investiţii pentru anul 2018, de aproximativ 200 de milioane de euro la nivelul celor trei operatori de distribuţie. Strategia Electrica mai are în vedere ca principale direcţii de acţiune oportunităţi regionale de fuziuni şi achiziţii, dar şi intrarea în segmentul producerii de energie. În plus, intenţionăm să intrăm pe piaţa serviciilor energetice ca furnizor de soluţii integrate atât pe segmentul rezidenţial, cât şi pe cel industrial”, spune Dan Cătălin Stancu, directorul general Electrica.

Compania, deţinută în proporţie de 49% de statul român, are pentru 2018 un buget de investiţii de aproximativ 200 de milioane de euro, la nivelul celor trei operatori de distribuţie – Muntenia Nord, Transilvania Sud şi Transilvania Nord.

La sfârşitul anului 2016, Electrica avea în total 9.685 de angajaţi. Numărul total de utilizatori racordaţi la reţeaua de distribuţie este de circa 3.624.000, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei.

„Electrica urmăreşte, în principiu, o strategie de transformare a companiei de la poziţia de vânzător de energie la aceea de furnizor integrat de servicii. În acest sens, vom demara un amplu proiect de reorganizare a afacerii”, spune Dan Cătălin Stancu.

Electrica a avut anul trecut un business de 1,3 miliarde de euro şi profit de 130,2 milioane de euro, potrivit datelor furnizate de companie.

Dan Cătălin Stancu, CEO Electrica, va participa la conferinţa ZF „Piaţa energiei electrice, în tensiune maximă”, care va avea loc marţi, 12 decembrie, începând cu ora 9.30, la hotel JW Marriott, sala Constanţa. Ziarul Financiar aduce la aceeaşi masă producători, distribuitori, autorităţi de reglementare, pentru a discuta ce trebuie făcut pentru a avea stabilitate pe piaţa de energie şi cu cât vor creşte preţurile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO