Energie

Electrica SA va disponibiliza peste 800 de angajaţi din filiale, pentru scăderea cheltuielilor cu salariile

Electrica SA va disponibiliza peste 800 de angajaţi din...

Autor: Alina Oprea

20.08.2015, 19:02 777

"Printr-un proces firesc de creştere a productivităţii muncii, bazat pe reducerea naturală a personalului, a reorganizării activităţii şi/sau a restructurării, numărul de personal din filiale se va reduce cu 7,33%, ceea ce va duce la o scădere a cheltuielilor cu salariile şi alte beneficii ale angajaţilor", arată compania.

La sfârşitul anului trecut, grupul Electrica avea 11.740 de angajaţi.

Electrica estimează pentru acest an o cifră de afaceri de 5,662 miliarde lei şi un profit net de 460,7 milioane lei. În 2014, Electrica a înregistrat la nivel de grup o cifră de afaceri de 5,044 miliarde lei şi un profit net de 401,4 milioane lei, din care 287,84 milioane lei reprezintă profitul net atribuibil acţionarilor.

"În anul 2014 rezultatul financiar al Electrica SA s-a îmbunătăţit într-un mod consistent comparativ cu anul precedent, fiind influenţat în special de un rezultat pozitiv excepţional al segmentului de furnizare şi o îmbunătăţire a rentabilităţii segmentului de distribuţie, dar şi a măsurilor de restructurare şi reorganizare a segmentului de servicii energetice", spun reprezentanţii companiei.

Electrica are o arie de cuprindere naţională, cu organizare în trei zone, pentru distribuţia şi furnizarea energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord şi la nivel naţional pentru întreţinere şi servicii energetice. Compania deserveşte aproximativ 3,5 milioane de clienţi.

Acţionarul principal al Electrica SA este statul, reprezentat prin Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri (48,78%), urmat de BERD, cu 8,66%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO