Energie

Electrocentrale Grup, prima firmă de stat care investeşte în energia verde când toţi străinii fug. De la un parc solar vrea să treacă la cogenerare

Unitatea în cogenerare a Electrocentrale Grup ar urma să aibă 10 MW electrici şi 10 MW termici

Unitatea în cogenerare a Electrocentrale Grup ar urma să aibă 10 MW electrici şi 10 MW termici

Autor: Carol Dan

06.07.2015, 00:06 217
Electrocentrale Grup, companie înfiinţată în urmă cu doi ani din rămăşitele mamutului ruginit Termoelectrica, a investit 2,4 mil. euro într-un parc fotovoltaic de 1,7 MW lângă Brăila şi vrea să intre şi pe partea de cogenerare „undeva lângă Bucureşti“.
 
Practic, acesta este singurul activ din portofoliul companiei, iar investiţia vine într-un moment în care piaţa proiectelor de energie verde este îngheţată din cauza multiplelor modificări intervenite în schema de sprijin.
 
Energia solară a întregistrat o creştere substanţială în anii de criză, de la nici măcar un MW de capacitate în 2009 la circa 1.300 MW, potrivit datelor din mai publicate de Transelectrica. Un reactor al centralei de la Cernavodă are 700 MW. Acest boom a fost posibil numai datorită schemei de sprijin adoptată de statul român pentru atragerea investitorilor, cea mai generoasă la nivel european.
 
Deşi până acum investiţiile au fost realizate mai ales de companii străine, a venit şi rândul unei firme de stat să aloce bani pentru acest sector, deşi pasul a fost făcut după modificarea schemei de sprijin. Hidroelectrica sau Complexul Energetic Oltenia sunt alte companii energetice de stat care şi-au anunţat intenţia de a investi în domeniul energiei verzi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO