Energie

Elveţienii de la Alpiq vor din nou contracte pe termen lung cu energie ieftină

Elveţienii de la Alpiq vor din nou contracte pe termen...

Autor: Radu Bostan

12.05.2014, 00:04 141
Două companii de comerţ cu energie controlate de grupul elveţian Alpiq doresc să bată palma pe câte un contract de achiziţie a electricităţii întins pe 10 ani, dar la un preţ care va varia constant, în funcţie de „capriciile“ pieţei spot.
 
Cele două firme sunt Alpiq RomIndustries, care furnizează energie către consumatori finali, şi Alpiq Energy SE, sucursala locală a diviziei de comerţ angro cu energia a grupului elveţian. Ambele companii au publicat pe bursă oferte identice, inten­ţio­nând să cumpere fiecare o cantitate de energie între 87 MWh şi 26 milioane de megawaţi-oră, care va fi livrată de-a lungul a 10 ani.
 
Deşi ofertele au fost introduse pe platforma de contracte pe termen lung a OPCOM, cu un preţ de pornire de 150 lei/MWh, în realitate valoarea con­trac­tului va fi influenţată exclusiv de cotaţiile de pe piaţa spot. Cei doi traderi vor să cumpere energia la preţul de pe piaţa spot din fiecare interval orar, unde cotaţiile pot să varieze între 0 şi 300 lei/MWh, însă în general sunt mai mici decât preţurile unui contract bilateral tipic, adică 170 lei/MWh.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO