Energie

Enel crede că în trei ani se va dubla numărul celor care dau clic pentru a-şi plăti factura

Enel este cel mai mare distribuitor privat de energie din România, cu o bază de 2,5 milioane de consumatori.

Enel este cel mai mare distribuitor privat de energie din România, cu o bază de 2,5 milioane de consumatori.

Autor: Roxana Petrescu

21.07.2015, 00:06 420
Italienii de la Enel, cel mai mare distribuitor privat de energie din România, cu o bază de 2,5 milioane de consumatori, spune că acum aproximativ 5% din clienţi preferă să-şi plătească facturile online, estimând că în termen de trei ani de zile numărul acestora se va dubla.
 
Deşi mediul online este tot mai popular, în cazul plăţii facturii la energia electrică românii se dovedesc ceva mai reticenţi. Spre exemplu, Electrica, cea mai mare companie de distribuţie şi furnizare a energiei electrice, spunea că doar 1% din cei 3,3 milioane de consumatori aleg să-şi plătească factura online, acleaşi procent fiind indicat şi de CEZ România, companie care le aprinde becul la circa 1,3 milioane de consumatori.
 
Procentele sunt destul de mici ţinând cont de faptul că la sfârşitul anului trecut în România existau peste 4 milioane de conexiuni fixe la internet de mare viteză şi peste 12 milioane de conexiuni active la internet mobil de mare viteză.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO