Energie

Enel: Din cauza temperaturii ridicate am luat măsuri de suplimentare a numărului echipelor de intervenţie şi al operatorilor de call-center

Enel: Din cauza temperaturii ridicate am luat măsuri de...
30.06.2017, 17:11 203

Temperaturile foarte mari înregistrate în Bucureşti în ultimele zile au condus la o creştere a consumului de energie electrică, unele zone ale Capitalei fiind afectate de întreruperi ale alimentării cu energie electrică, pe fondul acestor condiţii meteorologice extreme, se arată într-un comunicat transmis vineri de E-Distribuţie Muntenia.

Consumul de energie electrică în Bucureşti a crescut în medie cu 13%, luând ca referinţă ora 13:00 a zilei de 29 iunie 2017, comparativ cu săptămâna anterioară (ora 13:00 a zilei de 22 iunie 2017), cartierele Pantelimon, Drumul Taberei, Toporaşi înregistrând o creştere a consumului de peste 20%. În cartierul Berceni, de exemplu, consumul de energie electrică crescut chiar şi cu 40%. Având în vedere că prognoza meteorologică a fost schimbată în cod roşu de caniculă, ne aşteptăm ca valorile de consum să rămână ridicate în judeţele Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu, în cursul zilei de astăzi şi mâine.

E-Distribuţie Muntenia a luat măsuri de suplimentare a numărului echipelor de intervenţie şi al operatorilor de call-center pentru a putea face faţă acestei situaţii extraordinare, însă din cauza temperaturii foarte ridicate, s-ar putea înregistra atât întreruperi în alimentarea cu energie electrică, cât şi congestii ale liniei telefonice de deranjamente, în cursul zilei de astăzi şi mâine.

Clienţii au la dispoziţie numărul gratuit 0800.070.888 sau numărul 021/9291 (tarif normal în reţelele naţionale) pentru semnalarea de întreruperi ale alimentării cu energie electrică. De asemenea, ataşat acestui comunicat, veţi regăsi şi câteva măsuri de protecţie pentru populaţie pe perioada caniculei, puse la dispoziţie de Prefectura Bucureşti.

În cazul în care vă confruntaţi cu întreruperi ale alimentării cu energie electrică, pe fondul supraîncărcării reţelei, sau dacă doriţi să limitati consumul de energie electrică, există câteva măsuri de precauţie pe care le recomandăm:

·         Nu deschideţi ferestrele şi trageţi draperiile / obloanele pentru a păstra temperatura casei cât mai scăzută. Frigiderele si congelatoarele pot menţine alimentele reci mai mult de 2-3 ore dacă sunt deschise cât mai puţin posibil.

·         Dacă remarcaţi că instalaţia dumneavoastră electrică scoate fum, deconectaţi aparatele electrice pentru a evita incendiile. Apelaţi la un electrician autorizat dacă defecţiunea este localizată în cadrul locuinţei dvs. până la contorul electric sau sunaţi la serviciul deranjamentel E-Distribuţie, dacă defecţiunea se manifestă în reţea, dincolo de contor.

·         Încercaţi să utilizaţi numai aparatele electrice strict necesare, precum aer conditionat sau ventilator (aparatele de clasă A Ă sunt preferabile) şi limitaţi utilizarea aparatelor de uz casnic cu eficienţă energetică mai scăzută (cum ar fi maşinile de spălat care este recomandabil să fie utilizate în cursul nopţii sau al dimineţii etc.).

Ne pare rău pentru orice disconfort cauzat de întreruperile în alimentarea cu energie electrică provocate de codul roşu de canicula şi vă asigurăm că echipele noastre de intervenţie depun toate eforturile pentru a remedia situaţia cât mai curând posibil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO