Energie

Enel Distribuţie Banat îşi schimbă numele în E-Distribuţie Banat, iar Enel Distribuţie Dobrogea devine E-Distribuţie Dobrogea

Enel Distribuţie Banat îşi schimbă numele în...

Autor: Cristina Bellu

21.12.2016, 12:20 516
Toate companiile de distribuţie ale grupului italian Enel, care gestionează reţelele electrice din Banat, Dobrogea şi Muntenia Sud, au adoptat denumirea de E-Distribuţie, după ce Enel Distribuţie Banat şi Enel Distribuţie Dobrogea şi-au schimbat numele în E- Distribuţie Banat respectiv, E-Distribuţie Dobrogea.
 
“Schimbarea denumirii vizează separerea legală, funcţională şi contabilă a activităţilor de distribuţie faţă de cele de furnizare şi producţie, inclusiv din perspectiva denumirii şi a identităţii vizuale, astfel încât, din perspectiva consumatorului, să fie evitate confuziile şi, în acest fel, să fie stimulată competitivitatea în piaţă.”, precizează compania.
 
E-Distribuţie Muntenia a fost prima companie de distribuţie a Enel din România care a adoptat noul nume.
 
E-Distribuţie Dobrogea şi E-Distribuţie Banat se numără printre cei mai performanţi operatori de distribuţie din ţară din punct de vedere al calităţii serviciului de distribuţie, înregistrând o durată medie a întreruperilor per client/an (SAIDI - System Average Interruption Duration Index) mai bună decât media naţională,în ultimii patru ani.
 
Potrivit datelor Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) în 2015, durata medie a întreruperilor per client/an pentru E-Distribuţie Dobrogea a fost de 234 de minute (a doua cea mai bună performanţă din România, după E-Distribuţie Muntenia), în timp ce E-Distribuţie Banat a înregistrat un SAIDI de 247 de minute. Media naţională a fost de 308 minute în 2015.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO