Energie

Enel nu este interesat acum de pachetele scoase la vânzare de Fondul Proprietatea

Autor: Roxana Petrescu

08.03.2012, 15:56 400

Italienii de la Enel spun că deocamdată nu sunt interesaţi de preluarea pachetelor minoritare din companiile controlate de ei pe care Fondul Proprietatea le va scoate la vânzare. Recent, Fondul a selectat banca Citigroup drept intermediarul exclusiv pentru facilitarea uneia sau mai multor posibile tranzacţii care implică interesele Fondului în vânzarea, transferul sau altă formă de înstrăinare a unor companii româneşti nelistate de distribuţie şi furnizare de electricitate şi gaze naturale, la care Fondul deţine participaţii minoritare.

Astfel, Fondul Proprietatea va scoate la vanzare 12% din actiunile Enel Distribuţie Muntenia în valoare de 77,7 milioane de euro, 12% din Enel Energie Muntenia cu 8,6 milioane de euro, 24% din Enel Distribuţie Banat S.A în valoare de 72,9 milioane de euro, 24% din Enel Distribuţie Dobrogea S.A în valoare de 50,4 milioane de euro, si 12% din Enel Energie S.A in valoare de 4,5 milioane de euro.

"Nu suntem interesaţi în acest moment pentru preluarea altor acţiuni", a precizat Fulvio Conti, CEO-ul Enel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO