• Leu / EUR4.9297
  • Leu / GBP5.7419
  • Leu / USD4.6851
Energie

Enel preia două proiecte de centrale fotovoltaice în Giurgiu şi Teleorman, cu o capacitate totală de 90 MW, de la grupul elen Mytilineos. “Accelerăm tranziţia energetică în România”

Enel preia două proiecte de centrale fotovoltaice în Giurgiu şi Teleorman, cu o capacitate totală de 90 MW, de la grupul elen Mytilineos. “Accelerăm tranziţia energetică în România”

Autor: Cristina Bellu

06.09.2021, 11:22 418

Enel Green Power, divizia de energie verde a grupului Enel, a semnat cu Divizia de Renewables & Storage Development (RSD) a grecilor de la Mytilineos pentru preluarea a două proiecte de centrale fotovoltaice, cu o capacitate totală de aproximativ 90 MW.

Primul proiect va avea o putere instalată de 63 MW şi va fi implementat în Călugareni, judeţul Giurgiu, iar cel de-al doilea va avea o putere instalată de 26 MW şi va fi construit în Moşteni, judeţul Teleorman, potrivit unui anunţ făcut de Enel.

„Enel Green Power accelerează tranziţia energetică în România, fiind un lider în domeniul energiei regenerabile în mixul energetic al ţării. Achiziţiile recente fac parte din strategia noastră de afaceri mai largă pentru ţară, care începe acum etapa de decarbonizare,într-un ritm dinamic”, spune Aristotelis Chantavas, Head of Europe at Enel Green Power.

Lucrările de construcţie sunt programate să înceapă la finalul acestui an, respectiv prima parte a anului viitor, iar operarea comercială este estimată să înceapă la finalul anului 2022 şi, respectiv, la începutul anului 2023.

După finalizarea celor două proiecte, capacitatea totală operată de Enel Green Power în România va atinge 623 MW, mai arată datele furnizate de reprezentanţii companiei.

„România are o mare oportunitate de a valorifica potenţialul său neexploatat în resursele regenerabile, mai ales acum, cu noile obiective europene pentru tranziţia energetică. Enel Green Power România urmează un plan solid de investiţii în ţară care ne reafirmă angajamentul de a face planeta noastră una sustenabilă”, adaugă Florin Gheorghiu, directorul general al Enel Green Power România.

Producţia de energie estimată pentru cele două centrale solare construite în parteneriat cu Divizia de Renewables & Storage Development (RSD) a Mytilineos este de aproximativ 130 GWh anual, contribuind la reducerea cu 141.740 de tone de emisii de CO2 pe an. În plus, acestea vor creşte semnificativ capacitatea fotovoltaică existentă a EGP România, situată acum la circa 36 MW.

Enel Green Power, parte a Grupului Enel, dezvoltă şi operează centrale de energie regenerabilă la nivel mondial şi este prezentă în Europa, America, Asia, Africa şi Oceania. Compania operează o capacitate totală de aproximativ 50 GW şi un mix de producţie care include energie eoliană, solară, geotermală şi hidroelectrică.

 

Compania Mytilineos a fost înfiinţată în 1990, în Grecia, şi activează în sectoarele metalurgie, energie electrică şi gaze, regenerabile şi soluţii de stocare, şi soluţii tehnice sustenabile. Compania este listată la bursa din Atena, are o cifră de afaceri consolidată de 1,9 miliarde de euro şi angajează direct sau indirect mai mult de 3.850 de persoane în Grecia şi în străinătate.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9297
Diferență: 0,2297
Ieri:
Azi: 4.6851
Diferență: -1,1228
Ieri:
Azi: 5.7419
Diferență: 0,8536
Ieri:
Azi: 5.0142
Diferență: 0,5051
Ieri: