Energie

Enel X România, divizia de soluţii energetice smart a italienilor de la Enel, vrea să ajungă la o putere nominală contractată de 20 MW anul acesta, dublă faţă de 2021

Enel X România, divizia de soluţii energetice smart a...

Autor: Cristina Bellu

27.01.2022, 14:30 213

Enel X, divizia de soluţii energetice smart a italienilor de la Enel pe plan local, pariază pe implementarea de soluţii fotovoltaice şi estimează că va ajunge la o putere nominală contractată de 20 MW în cursul acestui an, în contextul în care tot mai multe companii încep să se orienteze spre soluţii care să le eficientizeze consumul de energie şi urmăresc reducerea presiunii costurilor pe acest segment.

„Electrificarea este direcţia pe care mizăm în strategia noastră, singura soluţie pentru a reduce amprenta de carbon, dar şi pentru a susţine companiile să devină eficiente din punct de vedere energetic. În plus, economiile obţinute în urma implementării de soluţii fotovoltaice personalizate, la cheie, pot fi reinvestite în dezvoltarea activităţilor principale ale clienţilor noştri”, spune Mirel Jarnea,  Head of e-Industries, Enel X România.

El estimează că în trei ani compania va ajunge la un portofoliu de peste 75 MW  putere instalată cumulată pentru clienţii din zona de business.

Anul trecut, Enel X România a proiectat, implementat şi pus în funcţiune la nivel naţional 25 de centrale fotovoltaice cu o putere nominală totală de aproximativ 10 MW.

“Un număr de peste 23.000 panouri fotovoltaice, acoperind o suprafaţă totală de peste 50.000 de metri pătraţi, echivalentul a mai mult de 10 stadioane de fotbal, au fost instalate în 2021 pentru beneficiarii Enel X. Panourile, cu celule de tip mono-cristalin, au fost montate atât pe acoperişuri, cât şi la sol”, spun reprezentanţii Enel X.

Centralele fotovoltaice montate asigură o producţie anuală de energie electrică de circa 12.000 MWh pe an, contribuind la reducerea cu aproximativ 4.000 tone pe an a emisiilor de dioxid de carbon.

Instalarea acestor surse de producţie de energie generează economii pentru companiile partenere, prin înlăturarea costurilor asociate transportului şi distribuţiei energiei electrice, precum şi a contribuţiilor pentru certificatele verzi şi cogenerare.

În ultimii patru ani, Enel X România a derulat proiecte în urma cărora au fost montate, în total, aproximativ  40.000 de panouri fotovoltaice.

Enel X România are în portofoliu proiecte implementate pentru cele mai importante companii din domeniul   alimentar, auto, echipamente industriale, retail, centre logistice, centre comerciale şi clădiri de birouri.

Compania face parte din Enel X Global Retail, linia de afaceri globală a Enel şi lider în sectorul soluţiilor energetice avansate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO