Energie

Energean Oil & Gas a semnat un acord de 180 mil.euro pentru dezvoltarea unui câmp petrolier în Grecia, alături de GSP Offshore, controlată de Gabriel Comănescu

Energean Oil & Gas a semnat un acord de 180 mil.euro...

Autor: Roxana Rosu

02.02.2018, 11:21 813

Compania grecească de explorare petrolieră Energean Oil & Gas a semnat un acord pentru un împrumut de 180 milioane dolari cu BERD şi alte trei bănci, dintre care două din România, fondurile urmând să fie folosite în primul rând pentru dezvoltarea câmpului petrolier Epsilon din afara ţărmurilor Greciei, împreună cu GSP Offshore SRL, una din firmele holdingului Grup Servicii Petroliere (GSP) controlat de Gabriel Comănescu.

Contracul reprezintă o prelungire a unui împrumut de 75 milioane dolari luat de la BERD în mai 2016.

Pe lângă Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare, la noua înţelegere participă şi Black Sea Trade and Development Bank (BESTD), EximBank şi Banca Comerciala Intesa Sanpaolo Romania.

Noul acord include o facilitate de credit de 105 milioane  dolari de la BERD şi BESTD şi una de maxim 75 milioane de dolari de la EximBank România şi Intesa Sanpaolo Bank.

Finanţarea va fi orientată în special spre dezvoltarea câmpului petrolier Epsilon împreună cu GSP, investiţia făcând parte dintr-un proiect amplu care vizează construcţia a două platforme de forare până în 2021 în zonă.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO