Energie

Energia, agricultura, IT-ul şi industria auto au atras ca un magnet firmele americane

Energia, agricultura, IT-ul şi industria auto au atras...

Autor: Ioana David

04.07.2014, 00:06 534
Schimburile comerciale dintre Ro­mânia şi cea mai mare economie a lumii au fost sub 2 mld. dolari anul trecut, însă interesele americanilor viza­vi de economia locală sunt mult mai mari în condiţiile în care s-au impus în do­menii strategice precum energia, agri­cultura, IT-ul, auto cu investiţii de la zero sau reuşind să câştige contracte cu statul de miliarde de dolari.
 
SUA s-a aflat pe locul 17 în topul par­te­nerilor de export ai României anul tre­cut (Republica Moldova spre exem­plu se află pe locul 18) şi pe locul 18 la im­porturi (Bulgaria spre comparaţie se află pe 12), arată datele de la Institutul Naţio­nal de Statistică. Balanţa comer­cia­lă a României cu SUA s-a menţinut po­zitivă în ultimii trei ani.
 
Industria auto şi cea de utilaje sau echi­pamentele, agricultura şi industria ali­mentară, IT-ul, industria electronică, chi­mică şi cea electronică au atras cele mai mari investiţii americane până acum.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO