Energie

Energia inteligentă în România. „La noi este ca şi cum ai pune baterii de Tesla într-un Trabant ca apoi să-i spunem energie smart“

Martin Zmelik

Martin Zmelik

Autor: Roxana Petrescu

14.09.2016, 00:05 772

Concepte precum reţele inte­ligente sau chiar prosumer, noua generaţie de consumator care este şi producător, sunt în tendinţe pe piaţa energetică locală, dar jucătorii din domeniu spun că toate aceste denumiri sunt irelevante până când probleme precum reabilitarea termică a clădirilor sau chiar legislaţia privind micii producători de electricitate nu-şi găsesc rezolvarea.

Mai mult, înainte de a vorbi de energie smart, România ar trebui să-şi rezolve problemele privind între­ruperile în alimentarea cu energie sau să reducă timpul pe care un consu­mator îl are de aşteptat pentru a se lega la reţea.
 
„Este ca şi cum ai pune baterii de Tesla într-un Trabant, iar la final spui că ai smart energy“, spune Andrew Pe­lea, executiv cu experienţă în domeniul construcţiilor cu materiale inteligente care acum conduce Vast Resources, o com­panie implicată în domeniul mineri­tului pe plan local, în cadrul unei con­ferinţe organizate de Wall-Street.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO