Energie

Energia verde a generat anul trecut 12,5% din producţie, cel mai mare procent de până acum

Energia verde a generat anul trecut 12,5% din producţie,...

Autor: Departament Economic

23.04.2016, 10:22 805

Energia verde a generat probabil una dintre cele mai puternice transformări în peisajul energetic autohton, în ultimii şase ani, cu investiţii totale de peste 6 miliarde de euro, atrase în acest sector pe baza unei scheme de sprijin extrem de generoase.

Practic, în 2006, România nu avea nicio turbină instalată, în timp ce acum a ajuns la circa 1.500 de „mori de vânt“ şi la hectare întregi plantate cu panouri solare.

Potrivit datelor Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, în 2006, cărbunii asigurau 42% din producţia de energie, în timp ce energia nucleară avea o pondere de 9%, în contextul în care la Cernavodă funcţiona un singur reactor. La acel moment, România nu avea nicio turbină eoliană montată.

În 2010, circa 42% din toată energia produsă în România se baza pe cărbuni, în timp ce Nuclearelectrica avea o contributie de 19%. Anul trecut, numai 27% au mai venit din cărbuni, energia verde ajungând la o pondere de 12,5%, iar energia nucleară de 18,2%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO