Info

”Epurarea” din Arabia Saudită a dus preţul petrolului la maximul ultimilor 2 ani

”Epurarea” din Arabia Saudită a dus preţul...
06.11.2017, 12:01 15626

Preţul petrolului a urcat la cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani, în condiţiile în care Arabia Saudită a promis să elimine corupţia din sistem, şi a început să aresteze zeci de prinţi, oameni de afaceri, miniştrii şi oficiali care şi-ar fi folosit influenţa şi poziţia în scopuri ilicite, scrie Bloomberg.

Futures pentru petrol au crescut cu 1,2% la New York, câştigând teren pentru a treia sesiune consecutiv.

Arabia Sauită este cel mai mare exportator de petrol, iar decizia regelui Salman a făcut pieţele să reacţioneze pozitiv imediat.  

Preţul petrolului a crescut pentru patru săptămâni consecutiv, semn că rezervele mondiale încep să se mişcoreze, iar OPEC şi producătorii aliaţi vor extinde măsurile de plafonare a producţiei chiar şi peste expirarea termenului iniţail, din luna martie. Arabia Saudită, Irak şi Kuweit, care împreună reprezintă peste 50% din exportul de petrol, au semnalat susţinerea fermă a extinderii măsurilor.

Preţul petrolului West Texas Intermediate a crescut la 56,28 dolari barilul în New York, şi se tranzacţiona cu 56,17 dolari în Londra. Volumul total tranzacţionat a fost cu 15% mai ridicat decât media ultimelor 100 de zile. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO