Energie

Eric Stab, ENGIE România: Investiţiile necesare în energie în următorul deceniu sunt de 70 mld. euro. Circa 13 mld. euro sunt pentru producţia de gaz din Marea Neagră

Eric Stab, ENGIE România: Investiţiile necesare în...

Autor: Roxana Petrescu

10.05.2021, 14:34 259

Investiţiile necesare în domeniul energetic se ridică la 70 de milarde de euro în următorul deceniu, circa 13 miliarde din această sumă fiind reprezentante de proiectele privind extragerea gazului din Marea Neagră, a spus Eric Stab, preşedinte & CEO al ENGIE România, în cadrul unei conferinţe organizate de Consiliul Investitorilor Străini, organizaţie care facilitează dialogul dintre mediul privat şi autorităţi.

Suma privind proiectele din Marea Neagră este prima estimare făcută până acum privind costul proiectelor de gaze offshore. Mai mult, este de aşteptat ca cea mai mare parte a sumei să fie alocată proiectului Neptun Deep al OMV Petrom, cel mai avansat proiect din zona de mare adâncime a Mării Negre.

“Pe următorii 10 ani, valoarea estimată a investiţiilor necesare este estimată la 70 de miliarde de euro. Circa 24 de miliarde de euro reprezintă proiectele pe gaze, din care 13 miliarde de euro sunt proiectele de producţie offshore. Alte 31 de miliarde de euro sunt necesare pe zona de energie. În sectorul renovărilor sunt necesare fonduri de 13 miliarde de euro, alte 3 miliarde de euro sunt necesare pentru sistemele de încălzire centralizate”, a spus Eric Stab.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO