Energie

Eximbank: Emiterea garanţiei este în curs

Eximbank: Emiterea garanţiei este în curs

Foto Oana Pavelescu

Autor: Razvan Voican

06.08.2012, 00:07 1098

Banca de stat Eximbank, specializată în produse de finan­ţare şi garantare pentru companii, este în discuţii avansate cu Hidroelectrica, cel mai mare producător de naţional de energie, pentru acordarea unei anumit tip de garanţie care să dea confort băncilor creditoare că îşi vor primi banii de la compania aflată în insolvenţă.

"Emiterea garanţiei este în curs", au declarat repre­zentanţii Eximbank. Potrivit informaţiilor vehiculate anterior, ar putea fi vorba despre acordarea unui credit cu rol de ga­ranţie "cash".

Intervenţia Eximbank a fost soluţia concretă desprinsă la sfârşitul lunii iunie în urma discuţiilor dintre guvern, BNR şi băncile care au creditat Hidroelectrica pentru atenuarea şocului produs de intrarea în insolvenţă a marii companii de stat. Băncile au de recuperat circa 378 mil. euro de la producătorul de energie care se luptă să scape de contractele care i-au adus pierderi în ultimii ani, pe lista finanţatorilor figurând Alpha, BRD, ING, Citi, RBS, Libra, Banca Transilvania, BERD, UBS, BIRD, BCR şi UniCredit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO