Energie

Exportul de electricitate, estimat în creştere cu aproape 5% în primul trimestru al anului 2016

Exportul de electricitate, estimat în creştere cu...

Autor: Carol Dan

22.12.2015, 00:06 481
Exporturile de energie electrică din România continuă traseul ascendent con­­semnat în acest an şi ar urma să creas­că cu aproape 5% în primele trei luni ale anului viitor, la 2,2 TWh. Chiar da­că sunt pe plus, exporturile slăbesc rit­mul înregistrat în primul trimestru al aces­tui an, când au fost cu 25% mai mari faţă de pe­rioada similară din 2014.
 
„În ceea ce priveşte sol­­dul export-import, pe pe­­rioada de analiză, Dis­pe­­cerul Energetic Naţio­nal a prognozat un ex­port de 2.256 GWh“, potrivit da­­telor Ministerului Energiei.
 
La preţul mediu al ener­gi­ei pe bursa de energie OPCOM de 196,7 lei (43,6 euro) pe MWh pentru prima săp­tămână a lunii decembrie, re­ie­se că valoarea ex­por­tu­ri­lor pentru primul trimestru din 2016 se ridică la 98,3 mil. euro, cu aproape 28% mai mult faţă de primele trei luni ale acestui an. Exporturile aferente pri­mu­lui trimestru din acest an au avut o va­loare de circa 77 mil. euro, având în ve­de­re pre­ţul energiei pe piaţa spot,  de 36,3 euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO