Energie

EY: Aşteptăm tranzacţii spectaculoase cu proiecte eoliene existente

EY: Aşteptăm tranzacţii spectaculoase cu proiecte...

Autor: Roxana Rosu

18.03.2019, 11:06 297

Activitatea de tranzacţionare din sectorul energiei şi utilităţilor de la nivel global a atins un nivel record în 2018, înregistrând o creştere de 28% a valorii totale a tranzacţiilor, la 256,3 miliarde de dolari, şi un număr de 546 de tranzacţii, arată raportul EY Power transactions and trends Q42018.

„Şi în România vedem iniţiative corporative de promovare a autovehiculelor electrice şi a infrastructurii pentru încărcarea acestora. Stocarea energiei electrice a captat un interes crescut şi aşteaptă un cadru de reglementare corespunzător pentru remunerarea investiţiilor. Noi proiecte eoliene cu turbine moderne de dimensiuni/capacităţi crescute şi investiţie specifică mai mică (ce va duce la cost de producţie mai mic) sunt în faze avansate de analiză. Aşteptăm tranzacţii spectaculoase cu proiecte existente în contextul necesităţii de integrare pe verticala producere-furnizare. Pe fundalul absenţei marilor proiecte centralizate ce ar trebui să acopere retragerile din funcţiune ale capacităţilor învechite, vom vedea o tendinţă de descentralizare a producerii energiei electrice, cu prosumerii în rol principal. Probabil primii vor fi consumatorii nerezidenţiali”,  a declarat Valeriu Binig, Senior Advisor al EY România.

Tranzacţiile din Europa au atras cea mai mare parte din valoarea tranzacţiilor din sectorul energiei şi utilităţilor în 2018, 126,5 miliarde de dolari, şi o creştere de 2,5 ori faţă de nivelul de 50,3 miliarde de dolari înregistrat în 2017. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO