Energie

Fără milă: Mutare supriză la gigantul rus Gazprom. Executivul care a construit imperiul comercial al mamutului din energie este ”mazilit” în urma restructurărilor şi pleacă din companie

Fără milă: Mutare supriză la gigantul rus Gazprom....

Autor: Răzvan Botea

09.02.2018, 14:40 668

Vitaly Vasiliev părăseşte compania după mai mult de 13 ani în care a transformat Gazprom PJSC într-un furnizor global de energie, conform Bloomberg.

Directorul executiv care a condus activităţile de comerţ din Londra ale Gazprom va părăsi compania în urma unor restructurări de personal, a spus o persoană familiară cu situaţia, sub anonimat, deoarece problema este una privată. Vasiliev a fost de asemenea înlocuit vineri din postul de director al subisidiarei Gazprom din Germania.

Vitaly Vasiliev a devenit şeful Gazprom Marketing & Trading Ltd. în Londra în 2004 când unitatea a fost redenumită. Divizia a luat naştere în 1999 cu doar două persoane care coordonau activităţi de comerţ cu gaze naturale. De atunci s-a dezvoltat într-o unitate cu mai mult de 900 de oameni cu birouri din Singapore până în Houston, SUA şi activează în pieţe precum a petrolului sau a gazelor naturale lichefiate.

Schimbarea şefului Vasiliev vine după mai mulţi ani de turbulenţe în companie. Federic Barnaud, un director comercial responsabil cu gazele naturale lichefiate, a plecat în 2017 după mai mult de 9 ani şi s-a alăturat companiei din Singapore Pavilion Energy Pte luna aceasta.

În 2016 a apărut informaţia conform căreia compania Gazprom va face restructurări de personal deoarece au scăzut veniturile din gaze naturale lichefiate şi că plănuieşte să scadă numărul personalului cu 20-25%.

La Wingas GmbH, compania care vinde gazul de la Gazprom în Germania, Ludwig Moehring, Vasiliev şi Dmitry Kotulskiy au fost înlocuiţi de Lavrenty Pilyagin şi Slawa Margulis pe postul de directori, conform website-ului. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO