Energie

Final de carieră: Gloria, prima platformă românească de foraj în Marea Neagră, a fost adusă la ţărm

Final de carieră: Gloria, prima platformă românească...

Autor: Cristina Bellu

19.11.2019, 14:53 907

OMV Petrom anunţă finalizarea procesului de aducere la ţărm a platformei de foraj marin Gloria din zona de producţie a Mării Negre, după 40 de ani de funcţionare.

Platforma a fost folosită în operaţiuni de producţie a ţiţeiului şi gazelor din zăcământul Sinoe, în apele de mică adâncime ale Mării Negre.  

”Se marchează astfel sfârşitul unui istoric de 40 de ani ca platformă de foraj şi producţie în apele româneşti ale Mării Negre şi prima operaţiune de dezafectare de acest fel din România. Platforma Gloria şi-a adus din plin contribuţia la asigurarea necesarului de energie al României. Vom opera în continuare celelalte şase platforme marine de producţie, care asigură peste 16% din producţia Grupului”, explică Peter Zeilinger, membru al directoratului OMV Petrom responsabil cu activitatea de Upstream.

Serviciile de dezafectare au fost asigurate de GSP Offshore, companie controlată de omul de afaceri constănţean Gabriel Comănescu.

“Soluţia de dezafectare a constat în repunerea în funcţiune a sistemului de ridicare/coborâre a platformei, poziţionarea platformei Gloria pe o barjă de transport (GSP Big Foot2) şi tractarea acesteia până la ţărm”, transmit reprezentanţii OMV Petrom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO