Energie

Florentina Totth, Schneider Electric România: Pe piaţa locală, există peste 400 de automobile electrice şi hibride

Florentina Totth, Schneider Electric România: Pe piaţa...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

23.02.2016, 12:58 706

Piaţa automobilelor electrice şi hibride din România prinde contur, deşi progresul se află sub nivelul preconizat în urmă cu câţiva ani, spune Florentina Totth, country president Schneider Electric România, speaker la ZF Power Summit.

„Compania noastră are preocupări legate de staţiile de încărcare pentru automobile electrice şi hibride. În România începe să prindă contur piaţa automobilelor electrice. Sunt deja înmatriculate 160 de automobile electrice şi peste 400 atât electrice, cât şi hibride. Progresul este sub aşteptările de acum câţiva ani, dar aşteptăm să se accelereze”, a subliniat Florentina Totth.

Alte declaraţii făcute de Florentina Totth la ZF Power Summit:

Există deja 53 de staţii de încărcare pentru automobilele electrice în România, dintre care 22 în Bucureşti. Parte din ele sunt instalate în facilităţile producătorilor de automobile. Centrul de dezvoltare de la Titu are o bună parte instalate. Autorităţile din administraţia publică au instalate numai 3 deocamdată, se mai poate investi.

Vrem să putem dezvolta mai mult partea de infrastructură pentru încărcarea automobilelor electrice.

Soluţiile de smart home au grijă să asigure confortul încăperii, fără a consuma resurse când casa nu este locuită. Aceste variante smart oferă locuitorilor posibilitatea de a-şi gestiona consumatorii atunci când nu locuiesc. Ele vor duce la reducerea consumului de energie electrică şi la reducerea facturii. Folosirea de variatoare de intensitate luminoasă acasă este o soluţie smart.

Există, în special în rândul tinerilor, o preocupare de responsabilitate faţă de mediu. Ei vor crea un curent al eficienţei energetice în sectorul rezidenţial.

Există o directivă a UE referitoare la modul în care noile clădiri vor consuma energie electrică. Clădirile livrate după 31 decembrie 2020 va trebui să consume energie generată din surse convenţionale cât mai aproape de zero.

 ​

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO