Energie

Furtuna din piaţa energiei eoliene loveşte şi OMV Petrom. Compania a scos la vânzare parcul eolian în care a investit 90 mil. €

Furtuna din piaţa energiei eoliene loveşte şi OMV...

Autor: Carol Dan

19.10.2015, 00:05 896

Companiile care au investit zeci sau sute de milioane de euro în producţia de energie în centrale eoliene au început să renunţe la proiecte, în condiţiile în care profiturile pe care aceste investiţii le promiteau până în urmă cu doi au rămas pe hârtie.

Ultima companie care vrea să scape de eo­liene este OMV Petrom, care a investit 90 mil. euro în achiziţia unui parc eolian în localitatea Dorobanţu, judeţul Tulcea. Compania a cum­părat acest proiect eolian de la dezvolta­to­rul Mons­son, controlat de omul de afaceri Emanuel Muntmark.

OMV Petrom îngroaşă rândul investito­ri­lor în eoliene care au decis să nu mai aibă de-a face cu acest sector.

Unele companii au decis fie să nu mai investească în energia produsă din vânt, fie să vândă proiectele, în timp ce altele au luat chiar decizii mai drastice, precum Monson Group, care în luna august a anunţat că va demonta turbinele dintr-un parc eolian de 27 MW din localitatea Târguşor, judeţul Con­stanţa. Acest parc eolian a fost instalat în 2012, dar nu a fost niciodată pus în funcţiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO