Energie

Gabriela Cacerea, NNDKP: Consumatorii industriali au probleme în a achiziţiona electricitate. Nu mai sunt oferte

Gabriela Cacerea, NNDKP: Consumatorii industriali au...

Autor: Răzvan Botea

12.10.2022, 13:18 240

Gabriela Cacerea, partener şi coordonator al practicii de energie şi resurse naturale la NNDKP, a spus, la ZF/NNDKP Legal & Tax ediţia a şaptea, că una dintre temerile cele mai mari ale consumatorilor industriali este lipsa de oferte din energie.

„Consumatorii industriali au probleme în a achiziţiona electricitate. Nu mai sunt oferte”, a spus ea.

ZF şi casa de avocatură NNDKP organizează astăzi, 12 octombrie, conferinţa Legal & Tax, Ediţia A 7-A: Anul 2022, un an (şi) mai complicat. Impactul modificărilor fiscale şi din domeniul energiei asupra companiilor.

Ce a mai spus Gabriela Cacerea:

Orice modificare se va face la OUG 119 trebuie să ţină cont acum de Regulamentul european care a fost aprobat vineri. Orice oficial european care face o declaraţie spune că Uniunea trebuie să acţioneze solidar şi coordonat.

Fiecare stat trebuie să vină cu măsuri care să vină cu o reducere a consumului cu 10% faţă de nivelul de consum de referinţă din ultimii 5 ani.

Singurii consumatori care se pot susţine altfel decât prin scheme de ajutor de stat aprobate, prin reglarea preţurilor,, sunt IMM-urile. Pentru celelalte categorii, UE recomandă ajutor de stat.

S-a creat acel impozit, cum îi spunem noi, deşi el este o plafonare a veniturilor pentru producători. La nivel de regulament, este obligatoriu să plafonezi preţurile la un maxim de 180 de euro/MW pentru regenerabile nuclear, hidro fără baraj.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO