Energie

Gazele pentru consumatori nu se vor scumpi la pretul la care importa Romania, după liberalizare, spune un oficial din ministerul Economiei

Consumatorii nu vor plăti gaze mai scumpe după liberalizare, spune un oficial din ministerul Economiei

Autor: Mediafax

29.02.2012, 14:04 216

Sunt convins că dacă mâine vom liberaliza preţul la gaze, acesta nu va ajunge la nivelul preţului la care importăm din Rusia sau din alte părţi pentru că o parte din consumatori nu le vor putea suporta, a declarat miercuri Dumitru Chisăliţă, consilier al ministrului economiei, la Zf Power Summit 12.

"Nu cred că treuie sprijinit niciun consumator prin subvenţionare a produsului ca atare. Orice pârghie de ajutor trebuie să respecte normele naţionale şi europene", a spus Chiselita.
Piaţa este influenţată de cerere şi ofertă, iar eu am pledat recent pentru un preţ al pieţei. Aceste două elemente sunt dinamice. Poziţia mea este să dezvoltăm un mecanism pentru a ajunge la un preţ real al pieţei care să fie subvenţionat pentru anumite categorii sociale sau să se găsească alte metode. Preţul trebuie să fie dat de piaţă şi nu stabilit fix, a precizat oficialul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO