Energie

GDF Suez Energy ratează miliardul de euro, dar păstrează marja de profit: un leu câştigat la 10 încasaţi reglementat

GDF Suez Energy România  deserveşte 1,54 milioane de clienţi în 18 judeţe din partea de sud a ţării şi în Bucureşti

GDF Suez Energy România deserveşte 1,54 milioane de clienţi în 18 judeţe din partea de sud a ţării şi în Bucureşti

Autor: Carol Dan

01.05.2015, 17:01 334

GDF Suez Energy România, cel mai mare furnizor local de gaze naturale, a trecut din nou pe lângă pragul de un miliard de euro al afacerilor în ciuda unei creşteri de 5% a vânzărilor. Compania care de la finalul acestui an se va numi ENGIE în urma unui rebranding global şi-a menţinut însă marja de profit la peste 10%. 

Potrivit datelor publicate de companie, GDF Suez Energy România a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 4,3 miliarde de lei (976,8 milioane de euro), în creştere cu 5% faţă de 2013. Profitul net al companiei a scăzut însă cu 1%, la 443,1 milioane de lei (99,8 milioane de lei).

Compania a raportat în 2013 afaceri de 4,1 miliarde de lei şi un profit net în valoare de 447,1 milioane de lei. Afacerile companiei au fost susţinute anul trecut de creşterea cu 7% a vânzărilor de gaze naturale, ca urmare a majorării tarifelor de distribuţie, dar au fost trase în jos de scăderea cu 23% a vânzărilor de energie electrică. Compania a consemant din activitatea de distribuţie şi furnizare a gazelor naturale o cifră de afaceri de 4,02 miliarde de lei (905,6 milioane de euro). De asemenea, integrarea operaţiunilor de distribuţie a gazelor naturale ale firmei Congaz a avut un impact pozitiv în afacerile companiei, potrivit situaţiilor financiare consolidate pentru 2014 ale GDF Suez Energy România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO