Energie

General Electric va dezvolta 6-7 proiecte eoliene în Polonia

Sursa foto - Shutterstock

Sursa foto - Shutterstock

Autor: Bogdan Cojocaru

10.03.2015, 00:00 509
Grupul american General Electric va furniza anul acesta turbine pentru 6-7 proiecte de parcuri eoliene cu o capacitate cumulată de aproximativ 150 MW şi se aşteaptă ca pe piaţă să fie activitate considerabilă în 2015, scrie The Warsaw Voice. 

„GE va realiza şase-şapte proiecte cu o capacitate de circa 150 MW până la sfârşitul anului”, declarat Nataşa Pavlovici, directorul de vânzări eoliene pe Europa de Est al GE. Spre comparaţie, cel mai mare proiect eolian din România, cel de la Cogealac, Dobrogea, are o capacitate de 600 MW. „Căutăm să ne grăbim cu finalizarea investiţiilor în energie eoliană până la finalul anului pentru a profita de certificatele verzi. Ne aşteptăm ca astfel de proiecte să fie numeroase”, a menţionat Pavlovici. Polonia va avea din 2016 un nou sistem de licitaţie pentru stimulente destinate dezvoltării energiei verzi. Nu va exista o perioadă de tranziţie. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO