Energie

Geografia de business a României. Harta verde: care sunt cele mai verzi judeţe din ţară şi unde se vor concentra viitoarele investiţii în eoliene şi solare?

Geografia de business a României. Harta verde: care sunt...

Autor: Roxana Petrescu

20.08.2021, 07:00 11441

Ziarul Financiar continuă cu această hartă proiectul Geografia de business a României Proiectul are ca scop cunoaşterea la nivel de detaliu a resurselor naturale din ţară într-un moment în care nu mai ştim ce producem, unde producem şi care sunt atuurile pe care putem construi viitorul.

Constanţa şi Tulcea au concentrat jumătate din toate proiectele verzi din România, cele două judeţe fiind în pole-position şi pentru atragerea investiţiilor din cel de-al doilea val de regenerabile, arată datele centralizate de ZF pe baza informaţiilor de la Transelectrica.

Dar faţă de prima perioadă de dezvoltare a energiei verzi, randamentele mai bune, obţinute pe fondul avansului tehnologic, fac ca acum şi alte judeţe să intre în competiţia pentru banii din regenerabile. Astfel, după Constanţa şi Tulcea, pe baza proiectelor care au deja avizele sau contractele de recordare la reţea, Vasluiul, Braşovul, Buzăul, Iaşiul şi Gorjul ar putea vedea investiţii noi, mai ales pe zona de energie solară, după cum arată datele Transelectrica, operatorul sistemului naţional de transport a energiei electrice

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO