Energie

George Costache, CEO Siemens România: Dacă înainte majoritatea tinerilor căutau dreptul sau finanţele, acum se schimbă pe partea tehnică

George Costache, CEO Siemens România

George Costache, CEO Siemens România

Autor: Roxana Petrescu

05.09.2014, 00:08 699

George Costache, CEO-ul Sie­mens România, spune că firma se află în plin proces de re­crutare pentru majoritatea centrelor IT pe care grupul industrial german le are pe piaţa locală, acesta fiind segmentul care a înregistrat cea mai bună dinamică dintre toate activităţile pe care le derulează pe plan local.

„Avem un centru în Braşov (Corporate Technology) unde acum sunt 230 de oameni, dar până la finalul anului 2015 vrem să depăşim 300 de oameni. Tot în Braşov am finalizat preluarea LMS România (actualul Siemens Industry Software), care are în prezent 80 de angajaţi. Suntem într-o perioadă de integrare“, spune Costache, care se află la conducerea operaţiunilor Siemens în România de doi ani de zile, din septembrie 2012.

Siemens Corporate Tech­no­logy este un centru care oferă servicii de soft­ware pentru dezvoltarea de produse şi activităţi de cer­cetare în domeniile ener­gie, sănătate şi infra­structură. La nivel global, Siemens are doar patru astfel de centre, unul dintre ele fiind cel din Braşov. Siemens Industry Software este fostul LMS România, companie preluată integral la finalul lunii iulie de către Siemens România. Firma oferă soluţii software, hardware şi servicii de inginerie pentru companiile producătoare de automobile, printre clienţi fiind Renault, Daimler sau Airbus. Unul dintre cele mai cunoscute proiecte în care a fost implicată şi echipa Siemens Industry Software este dezvoltarea software-ului utilizat în construcţia robotului Curiosity pentru NASA, care a aterizat pe Marte în data de 6 august 2012.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO