Energie

Grecii cer mai mult pentru compania de transport al gazelor. Transgaz este implicat în procesul de privatizare

Grecii cer mai mult pentru compania de transport al...

Autor: Roxana Petrescu

29.03.2018, 18:35 624

Statul elen urmăreşte să obţină un preţ mai bun pentru procentul de 66% din DESFA, compania de transport al gazelor, în procesul de privatizare fiind implicat şi Transgaz, transportatorul naţional de gaze. Informaţia a fost publicată de Reuters.

Transgaz a depus luna trecută, ca parte a unui consorţiu condus de compania spaniolă Reganosa, o ofertă angajantă pentru privatizarea transportatorului elen de gaze DESFA.

Fondul pentru Dezvoltarea Activelor din Republica Elenă a anunţat că a primit două oferte angajante pentru achiziţia unei participaţii de 66% din DESFA, din care 31% sunt acţiunile deţinute de Fondul pentru Dezvoltarea Activelor din Republica Elenă şi 35% acţiuni deţinută de Hellenic Petroleum.

Ofertele au fost depuse de consorţiul compus din SNAM S.p.A., Enagas Internacional S.L.U. şi Fluxys S.A., precum şi de consorţiul compus din Regasificadora del Noroeste S.A., Reganosa Asset Investments S.L.U., S.N.T.G.N. Transgaz S.A. şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO