Energie

Green Genius, dezvoltator de proiecte de energie regenerabilă din Lituania, vrea să investeacă 450 milioane euro în România pentru a construi până în 2025 centrale solare fotovoltaice cu o putere instalată totală de peste 500 MW

Green Genius, dezvoltator de proiecte de energie...

Autor: Roxana Rosu

02.02.2022, 15:50 306

Green Genius, unul dintre principalii dezvoltatori europeni de energie regenerabilă, parte a grupului de companii Modus din Lituania, intenţionează să construiască în România, până în 2025, centrale solare fotovoltaice cu o putere instalată totală de peste 500 MW, în urma unor investiţii de 450 de milioane de euro.

"Observăm o creştere rapidă a cererii de energie regenerabilă în întreaga Europă. Obiectivele ambiţioase ale Uniunii Europene în urmărirea modelului de neutralitate climatică încurajează ţările să se concentreze din ce în ce mai mult pe dezvoltarea energiei regenerabile. Acum, când sectoarele sale energetice se află în faza de creştere rapidă, România are un potenţial promiţător pentru dezvoltarea de instalaţii solare. Din punct de vedere geografic, România are numeroase avantaje în ceea ce priveşte investiţiile în energie solară, iar noi suntem pregătiţi să investim aici în următorii ani.", spune Ruslan Sklepovič, director general al Green Genius.

Conform Planului Naţional Integrat pentru Energie şi Schimbări Climatice 2021-2030, România s-a angajat să atingă până în 2030 ponderea globală a energiei din surse regenerabile de 30,7%.

Green Genius a devenit unul dintre principalii dezvoltatori europeni de energie regenerabilă, cu proiecte în Lituania, Polonia, Italia, Spania, etc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO