Energie

Grupul IULIUS a montat panouri fotovoltaice pe toate proprietăţile din portofoliu şi se aşteaptă la o producţie de 5.500 MWh anual, după o investiţie de 3,5 milioane de euro

Grupul IULIUS a montat panouri fotovoltaice pe toate...

Autor: Roxana Rosu

23.03.2023, 15:59 540

Grupul IULIUS a montat panouri fotovoltaice pe toate proprietăţile din portofoliu şi se aşteaptă la o producţie de 5.500 MWh anual, investiţia depăşind 3,5 milioane de euro.

Grupul gestionează întregul proces, de la proiectare şi achiziţie de echipamente, la montaj şi punere în funcţiune a infrastructurii.

Suprafaţa totală a proiectului de panouri fotovoltaice este de 26.000 mp, acestea fiind montate pe toate cele opt proprietăţi din portofoliu: ansamblurile Palas Iaşi şi Iulius Town Timişoara, cele trei Iulius Mall din Iaşi, Cluj-Napoca şi Suceava, două proiecte de proximitate Family Market din Iaşi (Miroslava şi Bucium), precum şi clădirea de birouri Palas Campus Iaşi , care va fi inaugurată în această primăvară.

Proiectul va genera o economie de aproximativ 10% din totalul energiei consumate la nivel de grup.

„Producţia de energie din resurse regenerabile pentru consumul propriu este un obiectiv asumat prin strategia de sustenabilitate IULIUS, care confirmă preocuparea noastră pentru reducerea amprentei de carbon. De altfel, toate clădirile construite de noi – fie că este vorba despre malluri sau clădiri de birouri – sunt prietenoase cu mediul şi certificate LEED. Prin acest proiect, care estimăm că va genera anual peste 5.500 MWh, reuşim să eliminăm din circuit 1.500 de tone de CO2/an, care ar fi produse din surse convenţionale. Pentru a înţelege mai bine impactul, acelaşi efect îl are o pădure matură de peste 20.000 de arbori”, a spus Robert Ghercă, Chief Technical Manager IULIUS.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO